Nuori mies, jolla on poikkeuksellisen
herkkä makuaisti. Katkeroituva huippukokki, jolle kolmas
Michelin-tähti saattaa jäädä ikuisiksi ajoiksi vain haaveeksi.
Järkyttävä tragedia, joka muuttaa kokonaisen perheen elämän
peruuttamattomasti.
Herkullinen elämä on kirja
rakkaudesta ruokaan ja makuihin. Se on myös tarina
intialaisperheestä, joka pakenee traumaattisia muistoja Eurooppaan.
Perheenjäsenet päätyvät etsimään itseään Ranskalaiseen
pikkukylään, jossa heidän perustamansa intialainen ravintola
herättää paikallisissa asukkaissa monenlaisia tunteita.
Muutto Ranskaan tarjoaa aivan
uudenlaisia mahdollisuuksia erityisesti kirjan päähenkilölle
Hassanille, joka päätyy tavoittelemaan ranskalaisen huippukokin
uraa.
Kirjan tapahtumat sijoittuvat alussa
Intiaan, mutta intialaista kulttuuria keskeisemmäksi nousee pian
ranskalainen kulttuuri. Lukija pääsee kurkistamaan ranskalaisten
huippukokkien maailmaan, jossa harjoitellaan ahkerasti ja
kurinalaisesti ja tehdään työtä ankarasti. Erinomaisuuteen
vaaditaan paitsi luovuutta ja oivalluksia myös vuosien raskasta
raatamista.
Suosittelen kirjaa ruuanlaitosta ja
ruokakulttuureista kiinnostuneille lukijoille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti